درمان هایی که به علت هزینه بالا نادیده گرفته شده است باما همراه باشید
ساده به شیوه طبّ سنّتی
۱- قبل از هر چیز، نسبت به رفع و درمان علل ایجاد کم خونی که در ابتدای مقاله ذکر شد؛ اقدام کنید. اکثر مواقع، این اقدام، به تنهایی برای درمان کم خونی کفایت می کند
۲-یک میخ آهنی یا یک نعل اسب آهنی را به هنگام پخت غذاهای آبکی داخل ظرف غذا بیاندازید تا در طول مدت طبخ غذا، مقادیر فراوانی آهن یونیزه و قابل جذب را در غذا آزاد کند. البتّه و به طور مشخّص، منظور ما قطعه آهنی است که چکش کاری شده و داخل کوره رفته باشد؛ اینچنین قطعه آهنی، به راحتی و در مقادیر فراوان، آهن یونیزه آماده جذب آزاد می کند. در آهنگری های قدیمی، یافتن چنین چیزی کاری ساده است. فراموش نکنید که میخ های فولادی موجود در ابزارفروشی ها، برای این کار مناسب نیستند یک راه مناسب دیگر آن است که این قطعه آهن را روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا کاملاً سرخ شود و سپس آن را در ظرف آبی بیاندازید. با چند بار تکرار این عمل، ظرف آب تبدیل به یک منبع سرشار از آهن یونیزه خواهد شد که به راحتی می توانید از آن به خصوص برای رفع کم خونی کودکان استفاده کنید
این کار بسیار ساده و ارزان، برای درمان کم خونی فقر آهن کاملا موثر است و در عین حال، عوارض ناشی از مصرف داروهای حاوی آهن، مثل عدم تحمّل گوارشی و مانند آنها را به دنبال ندارد. مزیّت دیگر این کار این است که چون همه اعضای خانواده از این غذا استفاده می کنند؛ کم خونی های پنهان و تشخیص داده نشده در دیگر اعضای خانواده نیز، خود به خود درمان می شود. برای اطمینان قلبی از اثربخشی این روش، می توانید مدّتی بدون اطّلاع اعضای خانواده نسبت به این کار اقدام کنید؛ پس ازمدّتی نه چندان طولانی، شاهد افزایش نشاط و تحرّک در بین آنها خواهید بود. اگر احیانا با این کار طعم یا مزّه غذا عوض می شود؛ مدّت زمان جوشیدن آهن را کم کنید و آن را در حدّی تنظیم کنید که با عدم تغییر طعم و رنگ غذا، بتوانید این کار را ادامه دهید. با توجّه به این که با شرایط فعلی زندگی، همه ما، تقریبا همیشه در معرض ابتلا به کم خونی هستیم سعی کنید که این عمل را به صورت یک عادت تغذیه ای درآورید؛ البتّه فراموش نکنید که هنگام کشیدن غذا، میخ یا نعل را از آن خارج کنید!
پیشینیان ما به سادگی این مشکل را حل کرده بودند. به این ترتیب که غذا را در ظروف مسی طبخ می کردند و برای هم زدن آن هم از ملاقه ای آهنی(معروف به حسوم) استفاده می کردند و جالب این که در فواصل هم زدن غذا، می گذاشتند ملاقه داخل غذا معلّق بماند؛ به این ترتیب، غذایی طبخ می شد که حاوی مقادیر کافی مس و آهن بود که هر دوی آنها از عوامل موثّر در خونسازی هستند. استفاده از ظروف چدنی برای طبخ غذا نیز به دلیل آزاد کردن مقادیر زیادی آهن، همان خاصیت را داشت، تا آن جا که خانواده هایی که عادت به استفاده از ظروف چدنی دارند؛ تقریبا هیچ گاه دچار این مشکل نمی شوند. بنابراین توصیه ما به همه خانواده ها این است که برای جلوگیری و درمان کم خونی و داشتن خانواده ای پرانرژی و نشاط، از این ظروف برای طبخ غذا استفاده کنند. در آینده ای نزدیک و در مقاله ای مفصّل، به معرّفی انواع ظروف مفید و مضرّ برای طبخ غذا خواهیم پرداخت
۳-در بین غذاهای مختلف، بهترین غذاها برای خونسازی، گوشت و عسل هستند. بهترین گوشت، گوشت گوسفند و شتر است. از گوشت گاو و گوساله، مرغ ماشینی و ماهی، توقع چندانی نداشته باشید. بهترین حالت برای استفاده از گوشت در افراد کم خون، حالت کبابی و پس از آن پختن در شیشه و پختن در شیر است. اگر علاقه ای به این روشها ندارید، از روشهای دیگر استفاده کنید، ولی سراغ سرخ کردن گوشت نروید. برخلاف تصوّر عامّه مردم، اثر درمانی، گوشت از امعاء و احشاء(جگر، دل، قلوه و ...) بیشتر است
توصیه های طب سنتی درباره خواص کدو , تخم کدو
کدو تنبل گیاهی سرشار از آنتی اکسیدان می باشد. کدو تنبل های کشور ما دو نوع اند: نوع اول کاملاً گرد هستند و نوع دوم، سر باریک و انتهای پهنی دارند و شکل شان نامتقارن است. شاید باور نکنید که نوع دوم از نظر داشتن میزان بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) ارجحیت دارد، بتاکاروتن موجود در نوع دوم چهار برابر بیشتر است.
علاوه بر این، کدو حلوایی نوع دوم، پتاسیم بالایی دارد و خوردن آن برای کسانی که از فشار خون بالا رنج می برند، مفید است. ویتامین C کدو حلوایی نیز در مقایسه با سایر کدوها بیشتر است.
البته با پختن آن در حرارت بالا و حتی سرخ کردن، دیگر اثری از این ویتامین باقی نخواهد ماند، مگر اینکه آن را در ظرفی در بسته بخارپز کنید که در این صورت میزان از بین رفتن این ویتامین کم خواهد شد
امام رضا (علیه السلام)از رسول گرامی اسلام (ص) نقل می کند که آن حضرت فرمودند :هنگامی که کدو را پختید از آن بخورید که آن دل غمیگین را شاد می گرداند.
توصیه های طب سنتی
1. طبع کدو سرد و تر است.
2.تخم کدو ضدکرم است.
3. روغن تخم کدو برای تقویت اعصاب مفید است.
4.تخم کدو مدر است.
5.تخم کدو مقوی است.
6. خوب است که آقایان هرچند وقت یکبار هنگام صبح یک ساعت بعد از صبحانه 50 گرم تخم کدو میل کنند برای پروستات مفید میباشد.
7. کدو برای یرقان مفید است.
8. خوردن زیاد کدو برای پیران و سردمزاجان خوب نیست، همچنین کسانی که در مناطق سرد هستند زیرا ایجاد فتق و قلنج و سنگینی در معده مینماید.
9.در خوردن کدو نباید زیادهروی شود چون اشتها را کم و معده را ضعیف میکند.
10.کدو برای رفع عطش و بیخوابی مناسب است.
11.بهترین روش خوردن کدو آبپز آن است کدوی سبز خام آن مانند خیار خورده شود.
12.کسانی که پروستات دارند کمپوت کدو غذای مناسبی برای آنان خواهد بود.
13. کدوی پخته یا تمبر هندی و شکر حرارت دماغ و دردسر و وسواس و جنون را تسکین میدهد.
14.آب کدو یک قسمت + عسل دو قسمت مخلوط، ملین و مسهل معتدلی خواهد بود.
15.آب کدو با مغز فلوس و ترنجبین و بنفشه اگر خورده شود مسهل صفرا است و برای تبهای صفراوی و خونی مفید است.
16. آب کدو + تمبر هندی و شکر مسهل صفرای سوخته و پاک کننده روده و کلیه است.
17. خوردن پوست خشک کدو برای بواسیر و خونریزی از آلات داخل شکم مفید است.
18.خوردن زیاد کدو برای پیران و سردمزاجان خوب نیست، همچنین کسانی که در مناطق سرد هستند زیرا ایجاد فتق و قلنج و سنگینی در معده مینماید.
19. پوست خشک شده سوخته کدو برای قطع خونریزی، جراحات و زخمهای خورنده و زخم آلات تناسلی نافع است.
20. کسانی که لاغر هستند از تخمه کدو استفاده نمایند.
21. تخم کدو رفع کننده خشونت سینه و خارج کننده اخلاط خونی از سینه است و سرفههای گرم و تشنگی و تبهای گرم و زخم روده و مثانه که از اخلاط گرم حاصل شده باشد و سوزش مجرای ادرار نافع است.
22.کدو ضد تشکیل سنگ در بدن است.
23.از ترکیب کدو + آبلیمو به صورت ماسک روی جوشهای صورت بگذارید آنها را درمان میکند.
24.کدو و تخم کدو از جریان تشکیل و رشد سرطان جلوگیری میکند.
25.کدو حلوایی با رنگ نارنجی خطر ابتلا به سرطان ریه، نای، معده، حنجره و پروستات را کاهش میدهد.
26.کسانی که پوست چرب دارند از ماسک کدو استفاده کنند.
27.برای دفع کرم کدو مغز خام تخم کدو 30 تا 50 گرم که قسمت سبز آن حتماً باشد کوبیده هم وزن آن عسل مخلوط نموده سپس ناشتا میل کنند 5 ساعت بعد یک مسهل بخورند سپس داخل آب گرم بنشینند.
28.در خوردن کدو نباید زیادهروی شود چون اشتها را کم و معده را ضعیف میکند.
#خواص-تخمه-کدو-را-می-دانید؟
خواص تخمه کدو
تخمه کدو، شادی بخش
تخمه کدو تنبل برای سلامت مفید و دارای انواع پروتئین، اسیدهای آمینه و املاح مفید است. تخمه کدو دارای اسید آمینه ترپتوفان است که این اسیدآمینه در بدن به سروتونین تبدیل میشود که یک ناقل عصبی است که باعث ایجاد آرامش و شادی میشود و ضدافسردگی است.
چه خاصیتی دارد؟
تخمه کدو منبعی غنی از مواد معدنی مثل مس، روی، منیزیم، آهن و فسفر، پروتئینها، اسیدهای آمینه و فیتوسترولهاست.
چه کمکی میکند؟
مهمترین نکته اینکه تا به حال تقریبا هیچ عارضه جانبی از مصرف این دانه خوراکی گزارش نشده است. تخمه کدو منبع بسیار غنی از روی است که خواص بسیار زیادی دارد؛ از تقویت سیستم ایمنی گرفته تا افزایش استحکام مو و ناخن و افزایش رشد کودکان.
#خواص-آب-کدو-حلوایی
آب کدو حلوایی، قادر به پاکسازی مواد زائد تجمع یافته در رگها است و بهطور خیلی موثری احتمال بیماری و حمله قلبی را کاهش میدهد. محتوای آنتیاکسیدانی بالای این عصاره نیز مانع از خشک شدن و سخت شدن دیواره رگها میشود.
کبد و کلیه
برای افرادی که از سنگهای کلیه و سنگ کیسه صفرا رنج میبرند، مصرف روزانه آب کدوحلوایی به مدت 10 روز پیشنهاد شده است در طی این مدت هر روز 3 مرتبه و در هر وعده کافی است نصف لیوان آب این میوه را میل نمایید.
سیستم روده
به علت دارا بودن خاصیت ملینی که دارد به درمان یبوست و کاهش حرکات روده بزرگ کمک میکند.
تنظیمکننده کلسترول و فشارخون
پکتین و فیتواسترولهای موجود در عصاره این میوه عامل موثری در کاهش کلسترول LDL (کلسترول بد خون) و نیز فشارخون میباشد.
خنککننده عالی
در هنگام افزایش حرارت بدن (ناشی از محیط یا استرس یا مصرف مواد غذایی با طبیعت گرم) مصرف 1 لیوان آب آن توصیه شده است و به سرعت حرارت بدن را تنظیم میکند.
رهایی از بیماری صبحگاهی
با نوشیدن 1 لیوان عصاره کدو حلوایی با بیماری صبحگاهی (تهوع، بدحالی، بیحالی) که بخصوص در میان زنان باردار شایع است خداحافظی کنید.
بهبود هپاتیت ویروسی و بازسازی عملکرد کبد
توصیه پزشکان جهت نوشیدن آبمیوه کدو حلوایی به بیماران مبتلا به هپاتیت ویروسی سابقه دیرینهای دارد. مواد فعال بیولوژیکی موجود در این عصاره همانند یک پاککننده طبیعی کبد عمل میکند.
پیشگیری از آترواسکلروزیس
آب کدو حلوایی، قادر به پاکسازی مواد زائد تجمع یافته در رگها است و بهطور خیلی موثری احتمال بیماری و حمله قلبی را کاهش میدهد. محتوای آنتیاکسیدانی بالای این عصاره نیز مانع از خشک شدن و سخت شدن دیواره رگها میشود.
سیستم کلیوی
آب کدو حلوایی دفع مواد سمی را از سیستم کلیوی سرعت میبخشد خاصیت درمانی آن به نحو موثری در درمان زخمها و تنظیم اسیدیته خون ثابت شده است.
ارتقاء سیستم ایمنی
ویتامین C و سایر مواد معدنی موجود در آب کدو حلوایی باعث افزایش کارایی سیستم ایمنی شده و بدن را در مقابل بیماریهای ویروسی محافظت میکند.
درخشان کننده پوست
محتوای بالای ویتامین C و ویتامین E و بتاکاروتن کدو حلوایی، شما را جوانتر و شادابتر با پوستی شفافتر نشان خواهد داد.
مسکن طبیعی بالقوه
تحقیقات زیادی تأثیر آب کدو حلوایی را در رفع بیخوابی ثابت کردهاند. بعضی پزشکان نوشیدن یک لیوان آن را به همراه عسل برای داشتن اعصابی آرام توصیه میکنند.
مرطوبکننده و ضد چروک پوست
ترکیب آن با موادی نظیر عسل، ماست، لیمو و روغنهای گیاهی باعث آبرسانی پوست شده و مواد مغذی مفیدی را برای هر نوع پوست تأمین میکند.
التیامبخش سوختگی و نیش گزیدگی
به علت دارا بودن مخلوطی از آنتیاکسیدانها و بخصوص ویتامین A,C و روی خاصیت التیامبخش فوقالعادهای دارد بطوری که محل نیش حشرات و التهابات ناشی از سوختگی سطحی را بهراحتی تسکین میبخشد.
رطوبت رسانی به مو
تجربه نشان داده است عصاره کدو حلوایی موهای خشک و آسیبدیده را بهخوبی ترمیم میکند. با خوردن تنها نصف فنجان آب کدو حلوایی در روز میتوانید از تمام منافع آن بهرهمند شوید.
کمک به رشد مو
محتوای بالای ویتامین A در آب کدو حلوایی به همراه پتاسیم زیاد آن، باعث رشد بهتر مو میشود. عصاره کدو حلوایی یک ماده موثر برای درمان ریزش مو است. تجربه نشان داده است عصاره کدوحلوایی موهای خشک و آسیبدیده را بهخوبی ترمیم میکند. با خوردن تنها نصف فنجان آب کدوحلوایی در روز میتوانید از تمام منافع آن بهرهمند شوید.
کدو: غذای تکمیلی کودک!
کدو یکی از بهترین گزینهها از خانواده سبزیجات برای شروع تغذیه تکمیلی کودکان است شما از 6 ماهگی میتوانید این خوراکی ارزشمند را در برنامه غذایی کودک عزیزتان بگنجانید. متخصصین میگویند: به خاطر ذخایر ارزشمند غذایی، مصرف آن باعث افزایش سیستم ایمنی کودکان میشود. جهت آمادهسازی میتوانید کدو را بهصورت مکعبهای کوچک برش زده داخل قابلمه سربسته به همراه کمی آب به مدت نیم ساعت حرارت دهید تا بخارپز شوند سپس آن را پوره کرده به کودک بدهید. میتوانید بعضی اوقات آن را با پوره سیب نیز مخلوط نمایید. سایر مواد غذایی نظیر موز، سیبزمینی پخته، هویج، برنج، عدس، مرغ، ماست نیز گزینههای مناسبی برای پوره مخلوط کدو میباشند.
#مِعراج
معراج سفر رسول خدا(ص) از مسجدالاقصی به آسمانها راگویند.پیامبر شبانه از مکه به مسجدالاقصی انتقال یافت که به آن «اسراء» گفته میشود و از آنجا به آسمان عروج کرد.
شیعه و سنی بنابر آیات و روایات متواتر، درباره وقوع معراج اختلافی ندارند؛ اما درباره جزئیات آن مانند زمان، مکان، دفعات، کیفیت و جسمانی یا روحانی بودن آن با یکدیگر اختلاف دارند. این واقعه در سالهای آخر اقامت پیامبر اکرم (ص) در مکه روی داده است. پیامبر(ص) در معراج آیات الهی و ارواح برخی از انبیای بزرگ را مشاهده کرد.
معراج در لغت به نردبان، پلکان و هر چیزی که به وسیلۀ آن بالا میروند، گفته میشود و در اصطلاح سفر شبانۀ پیامبر اسلام از مسجد الاقصی به آسمانها و رسیدن به سدرة المنتهی و مقام قاب قوسین الهی را گویند. اسراء نیز در لغت به معنای سیر شبانه است و اصطلاحا به سیر شبانه پیامبر از مکه به مسجدالاقصی گفته میشود.
داستان معراج در سوره اسراء و نجم آمده است.
از دو کلمۀ لیلاً و اسری در آیۀ نخست سوره اسراء به دست میآید که این سیر در شب رخ داده است.
مدت سفر آن حضرت به سرزمین بیت المقدس و مسجد الاقصی و از آنجا به آسمانها و بازگشت وی از معراج، بیش از یک شب طول نکشیدبه طوری که صبح آن شب را در مکه بود.
در اینکه آیا نقطه آغاز و پایان معراج پیامبر (ص) خانه ام هانی بوده یا مسجد الحرام یا شعب ابی طالب و نیز سایر جزئیات آن اختلافاتی در روایات دیده میشود.ولی معروف آن است که رسول خدا (ص) در آن شب در خانه ام هانی دختر ابی طالب بود و از آنجا به معراج رفت و به همانجا بازگشت.
در توجیه اینکه قرآن کریم مبدأ این سیر را مسجد الحرام ذکر کرده، گفته شده که عرب، همه مکّه را حرم خدا میخواند
بر اساس برخی روایات رسول خدا (ص) بیش از یک بار به معراج رفته است.علامه طباطبایی یکی از آن دو را ازمسجد الحرام و دیگری را از خانۀ ام هانی میداند، و میگوید آیات نخست سورۀ نجم آن را تأیید میکند. همچنین اختلافی که در مکان، زمان و سایر جزئیات معراج دیده میشود را میتوان با این نظریه توجیه کرد.
گزارش سفر
جبرئیل در آن شب بر حضرت نازل شد و مرکبی را که نامش براق بود برای او آورد و رسول خدا (ص) بر آن سوار شده و به سوی بیت المقدس حرکت کرد
پیامبر در میان راه در مدینه و مسجد کوفه، طور سینا وبیت اللحم یا همان زادگاه حضرت عیسی (ع) ایستاد و نمازخواند، وی سپس وارد مسجد الاقصی شد و در آنجا نماز گزارد.
ظاهرا پیامبر خدا از قبة الصخره به آسمانها عروج کرده است؛ علت نامگذاری آن به این اسم وجود صخرهای در داخل آن است که از روی آن پیامبر اکرم(ص) به آسمان عروج کرد
وی از آنجا به آسمان دنیا صعود کرد و در آنجا آدم (ع) را دید. آنگاه فرشتگان دسته دسته به استقبال آمده و با روی خندان بر آن حضرت سلام کرده و تهنیت و تبریک گفتند، فرشتهای را در آنجا دید چهرهای درهم و خشمناک داشت و مانند دیگران تبریک گفت و خنده بر لب نداشت و چون نامش را از جبرئیل پرسید گفت: این مالک، خازن دوزخ است و هرگز نخندیده است و پیوسته خشمش بر دشمنان خدا و گنهکاران افزوده میشود. از جبرئیل خواست دستور دهد تا دوزخ را به او نشان دهد و چون سرپوش را برداشت لهیبی از آن برخاست که فضا را فراگرفت.
وی در آن جا ملک الموت را نیز مشاهده کرد که لوحی از نور در دست او بود و پس از گفتگویی که با آن حضرت داشت عرض کرد: همه دنیا در دست من همچون سکهای است که در دست مردی باشد و آن را پشت و رو کند، و هیچ خانهای نیست جز آن که من در هر روز پنج بار بدان سرکشی میکنم... اینجا بود که رسول خدا (ص) فرمود: به راستی که مرگ بالاترین مصیبت و سختترین حادثه است و جبرئیل در پاسخ گفت: حوادث پس از مرگ سختتر از آن است.
وی سپس به آسمان دوم صعود کرد و و آنجا با حضرت یحیی و عیسی دیدار کرد و پس از آن در آسمان سوم بایوسف و در آسمان چهارم با ادریس و در آسمان پنجم باهارون بن عمران و در آسمان ششم با موسی بن عمران ملاقات نمود.
وی سپس به آسمان هفتم رفت و به جایی رسید که جبرئیل از رسیدن به آن مقام عاجز بود و گفت:
من اجازۀ ورود به این مکان را ندارم اگر به اندازۀ سر انگشتی نزدیکتر شوم بال و پرم خواهد سوخت
در شب معراج بین خدا و رسولش گفتگویی در قالب حدیث قدسی صورت گرفت که به حدیث معراج معروف شد.
در بازگشت نیز در بیت المقدس فرود آمد و راه مکّه را در پیش گرفت و پیش از طلوع فجر در خانه امّ هانی فرود آمدو برای اولین بار، راز خود را به وی گفت و در روز همان شب، در مجامع و محافل قریش پرده از راز خود برداشت.
بیشتر مفسران بر این باورند که رسول خدا با همین بدن خاکی خود از مکه به بیت المقدس
و از آنجا نیز با جسد و روحش به آسمانها عروج نموده است.اماخوارج آن را انکار کرده و جهمیه و شیخیه آن را روحانی میداند